Cargando
Ajuntament de L'Olleria
    Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria

Prop de 1.000 alumnes valencians es donaran cita en l’esdeveniment La Fira Aèria en la Universitat de València

Prop de 1.000 alumnes valencians es donaran cita en l’esdeveniment La Fira Aèria en la Universitat de València
dimecres, 17 maig 2017, 09:21:07

Prop de 1.000 estudiants, entre ells els alumnes de l’IES Vermellar de l’Olleria,  es donaran cita a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) de la Universitat de València el pròxim 19 de maig per a exposar i mostrar els drons amb finalitats socials i mediambientals que han construït al llarg del curs acadèmic.

El projecte, denominat, ‘La Feria Aèria’, està promogut por La Universitat de València, el CEFIRE de Torrent, Las Naves, Centre de Innovació, la FECYT (La Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología - Ministerio de Economía, Industria y Competitividad) i  El Caleidoscopio i suposa un dels actes de major envergadura en quant a projectes educatius d’innovació es referix.

La III Fira Aèria tindrà tres zones diferenciades dins del campus de Burjassot. La primera inclourà 63 estands, corresponents a cadascun dels centres, i on els alumnes exhibiran els seus drons i pòsters amb les aplicacions proposades. La segona zona disposa de tres sales que funcionaran de manera simultània i en les quals cada centre exposarà públicament els avantatges socials del seu projecte, i la tercera són les pistes on es realitzaran demostracions de vol. En el cas dels alumnes de l’Olleria, presentaran el seu projecte  de 10 a 11 h. i la demostració de vol de 12:40 a 13 h. en la pista 1.

La_Feria_Aerea_Carteles_L_Olleria.jpg

A més, a les 12 hores tindrà lloc l’acte de presentació de la Fira Aèria a la sala de graus de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria, amb la participació de Pedro Sigler Vizcaíno, cap del Servei de Formació del Professorat de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport; Paula Marzal, directora de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València; Rafael Monterde, director general de Las Naves Centre d’Innovació; Ricardo Domínguez, director del Caleidoscopio; i 40 regidors d’educació de municipis valencians que han participat en la fira.

La tercera edició La Fira Aèria va arrancar al novembre i en ella han participat al voltant de 3.000 alumnes i 150 professors valencians.

La Fira Aèria es un projecte educatiu que conjumina tecnologia i creativitat perquè joves d’entre 12 i 18 anys aprenguen a construir drons amb finalitats educatives i de desenvolupament social.

Els drons i projectes que es mostraran divendres 19 es refereixen a diferents problemàtiques o realitats locals, a les quals s’intenta aportar solucions: ajuda d’assistència bàsica i de primers auxilis a serveis mèdics i de salvament marítim, ajuda als bombers, reforestació de muntanyes, control de plagues de processionària, o suport publicitari i turístic per a ajuntaments.

També són temàtiques referides a l’ús de drons en l’àmbit local el manteniment del patrimoni històric; realitzar funcions d’àrbitre en esdeveniments esportius; suport i control en accidents de trànsit i control; supervisió de l’estat de cables d’alta tensió; o drons per a transportar medicaments on no hi ha farmàcia, entre altres.

En el projecte participen els ajuntaments de l’Alcúdia, Alfafar, Algemesí, Almàssera, Almussafes, Anna, Alzira, Bellreguard, Benetússer, Benigànim, Benifaió, Bétera, Bonrepòs i Mirambell, Bunyol, Canals, Carcaixent, Càrcer, Catadau, l’Eliana, Énguera, Foios, Guadassuar, Massanassa, Montserrat, Museros, Ontinyent, l’Olleria, Paiporta, Paterna, Picassent, la Pobla de Farnals, la Pobla de Vallbona, Puçol, el Puig de Santa Maria, Rafelbunyol, Riba-roja de Túria, Sagunt, Sedaví, Tavernes Blanques, Utiel, València i Xàtiva.

Els projectes realitzats pels alumnes encara que versen sobre problemàtiques reals dels seus respectius municipis, no són projectes que es vagen a portar a la pràctica en la realitat. Són la primera pedra perquè un futur tecnologia i societat vagen de la mà.'

Ajuntament de l’Olleria | C/ Sant Tomàs, 2 | 46850 L’Olleria, València | 962 200 601 | premsa@lolleria.org | www.lolleria.org