Cargando
Ajuntament de L'Olleria
    Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria Ajuntament de L'Olleria

L’Olleria torna a apostar perquè els estudiants del IES Vermellar construixquen drons amb fins socials

L’Olleria torna a apostar perquè els estudiants del IES Vermellar construixquen drons amb fins socials
dimecres, 29 novembre 2017, 11:22:11

L’Ajuntament de l’Olleria, la Universitat de València i El Caleidoscopio tornen a apostar este curs acadèmic pel projecte educatiu la Fira Aérea. Un projecte que compleix la seua segona edició, a la província de València, i que té com a objectiu que els joves d’entre 12 i 18 anys aprenguen a construir drons amb una finalitat social o medi ambiental d’impacte positiu per al seu entorn. Al projecte participen estudiants de 76 centres educatius de la Comunitat Valenciana.

La Fira Aèria té un objectiu social que es la base a partir d ela qual es construeix cadascun dels projectes. La tecnologia és l’altre pilar imprescindible en la cultura contemporània. Pel que a través d’aquest projecte es pretén fomentar la cultura tecnològica i d’aquesta manera garantir i mantindre els suposats d’igualtat.

La primera etapa del projecte, la formació dels 150 professors inscrits, desenvolupada en col·laboració amb el CEFIRE, començà en octubre i acabarà en gener de 2018. Una vegada finalitzat el procés de formació del personal docent implicat, seran ells els que formen els estudiants en la recerca de l’aplicació i la creació del dron.

Fira aerea.jpg

Al final de curs, en maig de 2018, hauran de presentar els seus treballs en la Fira Aèria, un esdeveniment que tindrà lloc en la Universitat de Valencia. Ací els participants hauran d’explicar el seu projecte de dues formes: per una banda, a través d’una ponència i per l’altra a través d’un estand que hauran de dissenyar i construir ells mateixos. L’esdeveniment acabarà amb una exhibició de vol de tots els drons presentats a la Fira.

Es tracta d’un projecte participatiu i de treball grupal on els estudiants, després d’una pluja d’idees hauran d’elegir l’aplicació social o mediambiental que va a tindre el seu dron. La llibertat d’elecció és absoluta. Serveix també per a establir relacions i estimula la comunicació entre l’administració pública, la comunitat escolar, els centres d’innovació, les Universitats i els diversos agents socials implicats en les problemàtiques que pretenen resoldre’s amb els drons dissenyats

A més, enguany els alumnes del IES Vermellar també participaran en el Programa la teua obra de teatre robòtica i per a això els professors ollerians s’han estat formant esta mateixa setmana.

Ajuntament de l’Olleria | C/ Sant Tomàs, 2 | 46850 L’Olleria, València | 962 200 601 | premsa@lolleria.org | www.lolleria.org